http://nederland.klaagt.nl
http://klaag.tip.nu

4 December 2000   AFTAPPEN INTERNET


Het is in Nederland nog erger dan in Rusland 
 Docters van Leeuwen is weg maar het is nu nog erger wat een klote land.

Aftapverplichting jaagt providers  en dus ook internetgebruikers op kosten
De prijs voor internettoegang zal volgend jaar met 20 tot 25 procent stijgen als gevolg van maatregelen die de providers
moeten nemen om hun abonnees te kunnen aftappen.
            http://www.webwereld.nl/nav/n?6078

Privacywatchers maken zich ernstig zorgen om de groeiende macht van de BVD, die op het punt staat toestemming te krijgen voor de opzet van een eigen Echelon-achtig spionagenetwerk. Het afluisteren en onderscheppen van gesprekken via de GSM en internetverkeer wordt hiermee een stuk eenvoudiger.

Het wetsvoorstel WIV (Wet Inlichtingen en Veiligheidsdiensten) ligt er al bijna een jaar.

Artikel 25a van de WIV reguleert het aftappen van alle telecommunicatie die niet via kabels verloopt. Via een eigen parallel mobiel netwerk zou de BVD gesprekken kunnen onderscheppen, helemaal buiten de providers om. Het is op deze manier eenvoudig GSM-gesprekken te scannen op trefwoorden. Ook het internetverkeer dat via de satelliet loopt, kan worden onderschept.


Het is schandalig hoe weinig hierover wordt geschreven. Het lijkt wel of de BVD taboe is. Of er wordt wat lacherig over gedaan. In Amerika zijn er veel meer openbare debatten over de veiligheidsdiensten, zowel in de media als de politiek."

ei kels.....

Heeft u ook klachten mail ze  emailadres nederland@klaagt.nl      

Met dank aan: spreek je moerstaal.nl
M@tsSteA

hier nog een link:

1e-net