http://nederland.klaagt.nl
nederland@klaagt.nl
of  nederland klaagt toevoegen aan favorieten

Klachten verwijderen doe ik ook,  maar als je je klacht wil voort laten bestaan post hem in een nieuwsgroep.  bv: (alt.commentaar)

Het is te gek voor woorden,  heeft de politie niets beters te doen

Wat is hier in Nederland niet meer strafbaar?
 krijg je dan een boete?     
politiestaat of bananenrepubliek

Een mailtje van S F de studente wiens dagboek gejat en online werd gezet. Of ik de link naar haar dagboek wil weghalen.
(http://home.tiscali.nl/~kuifje/)

Politie onderzoekt ook websites
'Seksdagboek op internet is strafbaar'

Door Carlo Kiksen
UTRECHT - Mensen die het 'seksdagboek' van de Utrechtse studentes op hun website plaatsen, zijn strafbaar. Dit stelt medewerker Hesemans van de Commissie Auteursrecht. Afgelopen week ontstond er in de Utrechtse studentenwereld veel opschudding over het dagboek.

Hesemans stelt dat het dagboek onder artikel 31 van de auteurswet: "In deze wet staat dat het openbaar maken van een auteursrechtelijk beschermd document, strafbaar is. En openbaar maken via internet valt daar onder." Het dagboek is een beschrijving van twee studentes over hun seksuele escapades in het Utrechtse studentenleven, met een lijstje vol met telefoonnummers van jongens. Volgens Hesemans is een dagboek een auteursrechtelijk beschermd document. "Vooral omdat het dagboek een briefwisseling is." De maximum straf voor het plaatsen van het dagboek is zes maanden cel, of een boete van 1150 euro.

De politie in Utrecht is al druk bezig te onderzoeken hoe het dagboek openbaar is gekomen. Volgens een woordvoerder heeft ŽŽn van de hoofdpersonen in het boek inmiddels aangifte gedaan van diefstal. "Wij zijn echter ook bezig met een onderzoek naar de websites. Het kan zijn dat zij strafbaar bezig zijn."

Hostingproviders, bedrijven die ruimte voor websites verhuren, worden de afgelopen dagen veelvuldig gebeld met het verzoek de dagboekbestanden offline te halen. Zo ook Elwin Schmitz. Hij heeft gisteravond een website tijdelijk offline gehaald. Deze website had de dagboekbestanden online staan. Schmitz deed dat nadat hij gebeld was door drie personen. "Eerst belde een persoon die ik niet wil noemen. Daarna belden er een advocaat en de politie, allen met het verzoek om zo snel mogelijk de bestanden offline te halen." Schmitz gaf gelijk gehoor aan het verzoek. "Ik heb de klant opgebeld en hem opgedragen de wijzigingen door te voeren. Dat vond ik een morele verplichting."

Ook eigenaren van websites worden gebeld. J Koerselman beheert een nieuwswebsite. Hij beweert dat ŽŽn van de dames uit het dagboek hem heeft gebeld: "Ik heb alleen geen idee hoe ze aan mijn nummer komt. Nadat ze mij gebeld heeft, heb ik de bestanden verwijderd." Koerselman zegt nu wel op te passen met het dagboek: "Reacties in het gastenboek die naar een site verwijzen met daarop de dagboekbestanden, verwijder ik. Wel bericht ik er nog over op mijn site."

Intussen wordt de hype alleen maar groter. Volgens het studentenmagazine Smoel circuleren er in Zwolle gedrukte vormen van het seksdagboek, geheel in kleur met een nietje er doorheen. "Dit vind ik toch wel heel treurig voor de twee dames", aldus Koerselman, "maar ja, internet is nou eenmaal niet te stoppen."

Door Carlo Kiksen
 

Welkom op de fanclubsite van de Sanne en de Lesley.

Volgens geruchten zouden de twee studentes ondergedoken zijn bij een bekende in een studentenflat in Amsterdam (randje Osdorp).

De jongens wiens naam, telefoonnummer en 'bedprestaties' in het op internet geplaatste dagboek vermeld staan worden platgebeld. Meestal door bellers die stil blijven of meteen de hoorn op de haak gooien. Maar ook scheldkanonnades en pesterijen zijn geen uitzondering. Enkele van de twaalf jongens hebben hun nummer inmiddels afgesloten of overwegen een ander nummer te nemen.

Nu ook al online: de Sanne en Lesley Fanclub. Je kunt er T-shirts bestellen. De maker van de site laat weten dat hij de fanclub heeft opgericht om de studentes een hart onder de riem te steken.

Reactie één van de genoemde jongens: "Ik werd door vrienden uit de VS gebeld die het op internet hadden gelezen. Toen ik het zelf vond ben ik meteen gestopt met lezen....Tjonge wat is dit flauw zeg".

De studentes hebben inmiddels aangifte gedaan bij de Politie Regio Utrecht wegens diefstal van het dagboek. Internetprovider XS4ALL bevestigt dat één van de Utrechtse schrijfsters van het dagboek hen heeft gevraagd de links op hun sites te verwijderen die verwijzen naar het dagboek.

    Het sexdagboek
Twee studentes uit Utrecht, L. en S., besloten om in een gezamelijk boek al hun sexuele avontuurtjes te delen. Dit boek werd gestolen uit hun kamer en op het bekende uitwisselingsprogram- ma KaZaA gezet.
In het boek schrijven de meiden over hun veroveringen, inclusief details over bijvoorbeeld gescheurde condooms en wakker worden naast een jongen en niet meer weten wie het is, hoe je er gekomen bent en wat je hebt gedaan.
Achter in het boekwerk staan de namen van de jongens die L. en S. ooit gehad hebben met daarachter een puntentelling en telefoonnummer. Onder de naam staat tevens een kleine herinnering over de jongen, zoals "vriendelijk, rechten, geld" of "puur gezoend en een beetje meer, Corps Groningen".

"Na vannacht kan ik niet meer lopen"
Één van de jongens die een prominente plaats heeft in het het boek is C. (foto). Op een geneeskundefeest stapt deze "adonis" op L. af die op dat moment net naar huis gaat. Telefoonnummers worden uitgewisseld. Vervolgens komt C. op een avond via het balkom de kamer van de studente binnen en daar zal hij de hele nacht blijven. "Na vannacht kan ik niet meer lopen" schrijft L. de dag erna in het dagboek. Oorzaak: "vijf keer achter elkaar geneukt worden is toch wel een beeje veel...." Waarop haar vriendin aanvult: "drie keer is het maximum, doos!" Maar hiermee is het hoodstuk nog niet afgerond. L. was de pil vergeten te slikken en heeft blijkbaar onveilige sex gehad met C. Rennen dus naar de huisarts voor de morning-after pil.

Dilemma
S. heeft ondertussen het bed gedeeld met I. En aangezien er bij zijn naam 1 sterretje staat in het dagboek (wat betekend: goede sex) kunnen we ervan uit gaan dat ze daar geen spijt van heeft. L. heeft ook gemeenschap gehad met een jongen die de eer heeft om 1 ster te krijgen: T. Dilemma: moet ze kiezen voor C. of T.? Haar vriendin S. heeft de oplossing: "Ik ben persoonlijk voor T. C. heeft zo weinig inhoud en hij zit niet eens bij een vereniging. T. is wel minder mooi dan C., maar wel weer iets beter in... nou ja, je weet wel wat ik bedoel."

"Hij is wel een beetje te ruw"
Een andere verovering van S. is T. Tijdens het stappen gooit ze "door die vervelende doch niet slecht uitziende" jongeman haar biertje half over haarzelf heen. Omdat hij niet zijn excuses aanbiedt gooit S. de rest van haar biertje over zijn hoofd. Gevolg: een gesprek en vervolgens gaat ze met de jongen (die T. blijkt te heten) mee naar zijn studentenhuis. Na goedgekeurd te zijn door zijn huisgenoten "begint het gefrummel." Citaat: "Hij is wel een beetje ruw en dan wil hij ineens in een lichaamsopening die daar niet helemaal voor bedoeld is." Na deze nacht komt dus ook T.'s naam achterin het dagboek te staan. Met als aantekingen: goede sex, mooi, beetje té ruw, ass....                                                                               http://www.emielnijborg.com/

    Toch blijf ik zoeken.

Politie onderzoekt ook websites - 'Seksdagboek op internet is strafbaar'.... linken ook?? Wie het weet mag het zeggen!

Hebbes
Je kunt em hier vinden:
http://www.michielveenstra.nl/archives/00000690.htm

http://www.zixs.nl/troep/dagboek.zip   weg
ik zoek wel weer verder

en de volgende
http://www.onzin.com/dagboek/dagboek/


Dagboek.zip

 

Tenslotte iets over Sanne.... ze is bestuurslid van Alcmaeon, een faculteitsvereniging. Sanne zegt: "Ik ben coördinator Beeldvorming en Externe betrekkingen. Dat wil zeggen dat ik alles wat je aan drukwerk van Alcmaeon ziet door mij gecoördineerd wordt, zoals bijvoorbeeld het jaarboek, de Geestig en natuurlijk alle posters en flyers."
bron:  http://www.huibschoots.nl/weblog/

Erotische avonturen studentes op internet

Door Martijn Verburg en Ard Schouten

UTRECHT – De Utrechtse studentenwereld staat op zijn kop, nadat een dagboek van twee studentes psychologie is verdwenen en vervolgens op internet is geplaatst. In het dagboek wisselen de vrouwen persoonlijke ervaringen uit, onder meer over seksuele ontmoetingen die zij hadden. Daarbij beschrijven ze de jongens en geven ze hen cijfers.

http://www.utrechtsnieuwsblad.nl/regioportal/UN/0,2622,954-Voorpagina__1307616_,00.htmlGroot-Brittannië doet niet mee met de euro, maar steeds meer kleine en grote zelfstandigen laten weten dat zij de euro als betaalmiddel accepteren. Bonnie, een stripteasedanseres in de Londense nachtclub Stringfellows weet er ook wel weg mee. Foto Reuters

 

Archief 2000