http://nederland.klaagt.nl
nederland@klaagt.nl
of  nederland klaagt toevoegen aan favorieten

Hoe help je een land naar de kloten?

Verlenging groot rijbewijs dure en moeizame kwestie

door Liesbeth Oelen

ZWOLLE, maandag
       Bezitters van het vrachtwagen- en/of busrijbewijs lopen momenteel tegen een enorme papierwinkel aan als ze hun rijbewijs gaan verlengen.
        Sinds 1 januari van dit jaar moeten de houders van een groot rijbewijs bij het verlengen van hun roze papiertje een medische keuring ondergaan. De chauffeurs moeten over engelengeduld beschikken, het duurt namelijk ruim een maand voordat ze alles voor elkaar hebben.
       Om bij een keuringsarts terecht te kunnen moet eerst voor ruim twintig euro een zogeheten verklaring van geschiktheid en een gemiddeld tien euro kostend uittreksel uit het bevolkingsregister worden opgehaald bij het stadhuis. Daarna moet een afspraak worden gemaakt bij een keuringsarts bij een van de verschillende Arbo- dienstinstanties in ons land. Men moet zelf uitzoeken waar en naar welke keuringsarts men gaat.

Na een bezoek aan de keuringsarts kan meteen 75 euro worden afgerekend. Vervolgens moet de ingevulde medische verklaring worden opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) die het vervolgens moet goedkeuren. Na enkele weken wordt het formulier teruggestuurd en kan de vrachtwagen- of buschauffeur ermee naar de gemeente om het nieuwe rijbewijs aan te vragen. Het duurt gemiddeld een maand voordat de administratieve rompslomp geregeld is en de hele papierwinkel kan worden overhandigd bij de gemeentebalies. Gemiddeld is men in totaal 150 euro kwijt.
       Bij het CBR liet men weten dat de drukte meevalt.

Bron Telegraaf.nl


Rijbewijzen C en D koppelen aan een medische keuring

Ik heb tijdelijk een uitkering en mijn grote rijbewijs, als ik me niet laat keuren raak ik mijn rijbewijs kwijt en kom helemaal niet meer aan een baan , mijn horecadiploma`s zijn door onze vorige minister ook al ongeldig verklaard ,  in wat voor klotenland leven we eigenlijk.

       of     

Hans Schouten

bron:  http://www.bgz.nl/bgz/keuring/4_5_rijbewijskeuring.htm

Dat er gekeurd wordt op gezondheid vind ik goed, maar waarom alleen beroeps???
 Dan ook voor iedereen.Ik ben nu Nov.2004 gekeurd door de arbo.Ik ben nu 54 jaar.Deze is nu voor drie jaar???dat is dus Nov. 2007 .In 2008 loopt mijn huidige rijbewijs af!! Weer keuring??? En in 2009 hoop ik met prepensioen te gaan.En dan willen zij dat de ouderen ook nog doorwerken tot 65 jaar.Ik vind al deze keuringen eigenlijk een soort van discriminatie!! WAAROM moeten alleen "ouderen " worden gekeurd??  Dat ze iedere bezitter van een rijbewijs maar laten keuren om de vijf jaar, jong of oud, want er zijn ook genoeg jongeren met afwijkingen!!
W Janssen.

 


De kilometerheffing
is van de baan. ... 30 mei 2002,  2 november 2003 Kilometerheffing is  niet van de baan. 

Minister Donner van Justitie heeft een nieuwe tip voor mensen die getuige zijn van geweld: de dader afleiden of afschrikken. (Beetje te veel Swiebertje gekeken misschien?)

Verkoop van nederwiet alleen aan Nederlanders met een paspoort, (Donner)

Lever u eigen volk uit  (Donner)

Een meerderheid van de Tweede Kamer eist dat het kabinet meer geld beschikbaar stelt voor de begeleiding van ex-gevangenen.  (natuurlijk)

Het mes gaat in de medicijnprijzen. Minister Hoogervorst gaat artsen en apothekers dwingen alleen nog de goedkoopste medicijnen te verstrekken. 

De organisatoren van grote evenementen moeten ambulances en brandweer betalen als het mis gaat. Dat wil minister Remkes van Binnenlandse Zaken.

De crèche dreigt voor veel mensen nog duurder te worden. De overheid laat ouders van wie de werkgevers geen cent bijdragen aan de opvang in de toekomst zelf opdraaien voor alle kosten.

Justitie laat vandaag de vier mannen die vorige week zijn opgepakt op verdenking van het beramen van een bomaanslag, vrij.  (kost ook nix)

Minister Van der Hoeven van Onderwijs accepteert het bestaan van de zwarte scholen. Zij vindt het geen taak van de overheid om etnische segregatie tegen te gaan. 
afgelopen week in de Tweede Kamer stelde ze zich wel zorgen te maken omtrent de vervrouwelijking  ( in de politiek?)
en wil ze ook af van de basisvorming in het voortgezet onderwijs.  (heeft ook niks gekost)

Hef belasting op kerstpakken dan worden er te minste minder verkocht daardoor verliest een derde van de 3000 mensen die nu werkzaam zijn in de feestpakkettensector hun baan,

Duizenden kerstpakketten zijn er inmiddels besteld door ministeries en gemeenten. Zo plaatste het ministerie van Verkeer en Waterstaat een order voor maar liefst 15.000 stuks. Ook de marine pakt fors uit voor hun personeel, evenals de Amsterdamse politie en het korps Haaglanden. Een flink aantal gemeenten heeft eveneens kerstpakketten aangeschaft voor hun ambtenaren.  (dat maakt niet uit dat betalen de burgers) gewoon de belasting omhoog.

Dat wou ik ff kwijt