lekker klagen  : tips  http://nederland.klaagt.nl
 http://klaag.tip.nu/

28-8   Doodleuk door rood fietsen

 

Ik fiets zoŽn 40 km naar AŽdam en ik erger me aan mijn mede-fiet(st)ers in deze drukke stad. Met grote verbazing zie ik bijna alle fietsers hier zonder licht rijden. Verkeersregels, daar hebben ze daar nooit van gehoord. Mijn eigen veiligheid in acht nemend zie ik telkens weer deze zelfmoordenaars zich in het verkeer storten. Zelfs vaders en moeders die met hun kind achterop in een zitje doodleuk door rood fietsen, terwijl ze achterom kijkend naar mij denken:" daar heb je weer zoŽn gek die voor rood staat te wachten!"

En als je dan je eigen doodschrikt als ze weer net een auto of scooter ontwijken, dan denk ik: je rijdt je eigen maar te pletter. Het is sneu voor die kinderen, maar ik zal geen poot uitsteken als pa of moe zich te pletter fietst. En dan willen ze die fiets(t)ers aan gaan pakken! Mijn hoela! Het zal wel weer een maandje fanatiek gecontroleerd worden en dan ebt het weer weg. Gaan we weer op de oude voet verder. Zeg nu zelf: wat brengt nu meer op - een armzalige bekeuring voor een fiets(t)er of een vette bekeuring aan de melkkoe van de wegen: de automobilist? Het is helaas de mentaliteit, lees opvoeding, van deze mensen die erg verwaarloosd is. Dan komen we toch weer bij de druk werkende ouders, die beiden werken, zich geen tijd gunnen voor de kinderen, enkel maar carrièregericht zijn, dus de opvoeding maar met een korreltje zout nemen en zo dus hun mentaliteit doorgeven aan hun kroost.
 
Ik hoop enkel dat de regel dat fietsers in mei 2001 ook van rechts voorrang krijgen snel teruggedraaid wordt, want die regel bestaat al!

B.E.Veiligings-loge

Heeft u ook klachten mail ze  emailadres nederland@klaagt.nl     

Met dank aan: spreek je moerstaal.nl
M@tsSteA

hier nog een link:

1e-net