http://nederland.klaagt.nl
http://klaag.tip.nu/

 

25 juni 2003  Over jatten gesproken  : 

Na een jarenlang wetgevingsproces is deze rechtsongelijkheid tussen publieke en private sector weggenomen. Want per 1 februari 2003 valt ook het Nederlandse bedrijfsleven onder de reprorechtregeling. Sinds deze datum zijn bedrijven en instellingen wettelijk verplicht jaarlijks een reprovergoeding te betalen

Juridische achtergronden Reprorecht

Proefproces
Werkgeversvereniging MKB Nederland heeft al eerder haar leden opgeroepen bezwaar te maken tegen de heffing. De belangenorganisatie van kleine en middelgrote ondernemers vindt de heffing "willekeurig, onredelijk en volstrekt niet afgestemd op het kopiŽren in het midden- en kleinbedrijf." "Geen enkel bedrijf houdt er hetzelfde kopieergedrag op na en dit systeem negeert volkomen het kopieergedrag van de meeste ondernemingen in Nederland." Volgens MKB-Nederland zijn de meeste kopieŽn die in het bedrijfsleven worden gemaakt, voor eigen gebruik bestemd en dus niet reproplichtig. De belangenorganisatie overweegt zelfs een proefproces.

Zusterorganisatie VNO-NCW heeft zich maandag bij de kritiek van MKB-Nederland aangesloten. Volgens de werkgeversorganisatie heeft met de Stichting Reprorecht niet het in de Auteurswet voorgeschreven overleg plaatsgevonden. Ook VNO-NCW vindt dat de heffingen op verkeerde gronden zijn vastgelegd. De werkgevers hebben dinsdag een gesprek met Reprorecht.

 

 jatten2.htm

heeft u ook klachten mail ze  emailadres nederland@klaagt.nl     

Met dank aan: spreek je moerstaal.nl
M@tsSteA

hier nog een link:

1e-net