Fileheffing lost niets op !!! en nieuwe kentekenplaten ook niet.

Zo'n 10jaar later

Stijging diefstal jonge auto's
ANP | Gepubliceerd op 08 april 2010, 10:52


HOEVELAKEN -
De eerste drie maanden van dit jaar zijn 15 procent meer auto's tot drie jaar gestolen. Dat meldde de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit donderdag. Volgens de stichting is een dergelijke forse stijging van zogenoemde jonge auto's uniek, omdat er de afgelopen jaren slechts geringe percentages stijging en zelfs daling te zien waren (1 ŗ 2 procent).

In het eerste kwartaal werden 654 jonge personenauto's gestolen, tegenover 569 in dezelfde periode vorig jaar. Populair waren voornamelijk Volkswagens, en dan met name Golfs. Dieven stalen 235 Volkswagens, waarvan 130 een Golf. Audi staat op de tweede plaats, daarvan werden er 51 gestolen. Dieven namen 48 Opels mee.

Kentekenplaten steeds vaker gestolen of kwijt 

Behalve de politie, die de aangiftes moet verwerken, draaien ook postkantoren en RDW onnodig overuren om aanvragen voor nieuwe platen te verwerken. Ook kost het de automobilisten veel geld om nieuwe nummerplaten te bemachtigen.
       In Amsterdam verdwenen vorig jaar 1640 kentekenplaten.

Momenteel adviseren wij autobezitters hun kentekenplaat goed vast te schroeven,

bron telegraaf   31-12-2003

15-09-2000 ingezonden  van af vw euro?

Als je een hekel aan iemand hebt knip je zijn nl stukje er af.
kosten 60 gulden nieuw kenteken en dan nog nieuwe platen.
en iedereen ziet dat je een eikel bent
als iedereen dit bij iedereen doet zullen ze die papierwinkel toch wel weer afschaffen.
 Gijs S te euro2000

 

 

1 februari 2000    
"een tussenstap naar het elektronische kenteken" , als alle auto`s zijn voorzien krijgen we weer een nieuw kenteken (met chips) het lijkt het paspoort wel.


1-6-2000

De kentekenplaten voor aanhangwagens is uitgesteld want die krijgen een eigen kenteken in 2003

Dat is leuk voor al die mensen die al witte platen hebben gekocht. (ook milieuvervuiling)
en geld verspilling.

protesteer  bij het ministerie van milieuvervuiling:  http://www.minvenw.nl/index.html

aanhangwagens en caravans , wat is er tegen gele platen met zwarte letters dan zouden onze  oude platen nog ergens goed voor zijn nl stikkertje erop en klaar is kees nog herkenbaar uit welk land ook.

Fileheffing lost niets op !!! en nieuwe kentekenplaten ook niet.
Waarom nieuwe kentekenplaten?  (milieuvervuiling)

Februari 1999


Om het milieu te belasten? zie kampioen nr. 1 1999 ANWB Om de fraude met kentekenplaten op auto's en motoren beter te kunnen bestrijden wil het kabinet de regels voor de aangifte en inname van de platen aanscherpen. Het hele wagenpark incl. aanhangers en caravans moeten worden voorzien van nieuwe minder fraudegevoelige kentekenplaten. (+/- 2000000) kosten ongeveer fl. 70.000.000,= + zo'n drie miljoen kilo aluminium! (vervoer, omsmelten, persen, verf, bouten en moeren, arbeid) Producenten van kentekenplaten mogen deze straks alleen nog leveren aan degene die zich kan legitimeren als houder van het betreffende kenteken of aan een dealer/importeur die aan bepaalde strenge eisen voldoet. (kosten +\- fl 25,= per plaat en dan moeten ze er nog afgehaald en opgezet worden) De producent moet bijhouden aan wie hij welke kentekenplaten heeft geleverd. SHELL.jpg (13028 bytes)(Administratie is ook milieu vervuiling) Van auto's die worden gesloopt of geŽxporteerd moet de eigenaar de bijbehorende kentekenplaten inleveren. en vervoeren naar een afgifte punt, vandaar weer naar de hoogovens als ze de platen tenminste niet aan rusland verkopen? Als ik graag kenteken platen wil verzamelen kan ik ze van iedere auto afschroeven hoezo minder fraudegevoelig Dit voorstel van minister Jorritsma (Verkeer) is naar de Raad van State gestuurd voor advies. Ze kunnen in Den Haag niet eens een paspoort laten maken laat staan kentekenplaten Als dit mislukt en er wordt niets mee bereikt stapt deze minister, haar staatssecretaris en zijn en haar opvolgers dan ook op want dit is een milieu vergrijp van de eerste orde, dat hebben ze ook al gedaan met al die verhoogde bestelwagens gebruiken +/- 10% meer brandstof dan zonder die malle bol op dak. en de zij raampjes aan de rechterkant eruit laten halen en vervangen voor beplating, als het nou nog de linkerkant had geweest zou het een stuk veiliger geweest zijn op de weg, minder aanrijdingen betekent ook minder milieuvervuiling, dan nog alle verhogingen in de weg ten eerste het neerleggen, ten tweede het afremmen er voor en ten derde het gas geven er na allemaal milieu vervuiling, ze moesten ze opbergen die gestoorde ze willen allemaal wat veranderen voor als ze daar niet meer zitten dan kunnen ze tegen hun kleinkinderen vertellen kijk dat heb ik nog laten doen (carpoolstrook) ik weet ff niet hoe dat mens heette. Ik ben geen milieu freak maar dit gaat mij toch echt te ver. Fileheffing lost ook niets op dat konijn van Netelroos probeert ook eens iets wat geld kost en niets oplost, Ik heb de oplossing opbergen die handel voor het te laat is, en het wordt gelijk een stuk rustiger op de weg en in mijn hoofd dat wou ik ff kwijt.
Matias Scholten

heel@nederland.klaagt.nl

15-09-2000 ingezonden  van af vw euro?

Als je een hekel aan iemand hebt knip je zijn nl stukje er af.
kosten 60 gulden nieuw kenteken en dan nog nieuwe platen.
en iedereen ziet dat je een eikel bent
als iedereen dit bij iedereen doet zullen ze die papierwinkel toch wel weer afschaffen.
 Gijs S te euro2000

Nog meer milieuvervuiling


 Maart 1999 

 Minister Netelenbos wil met staatssecretaris Melkert van FinanciŽn overleggen over een wijziging van de maatregel dat alleen bestelauto's zonder zijruiten in aanmerking  komen voor een grijs kenteken.
 Netelenbos schrijft dit vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Deze aanpak zal volgens Netelenbos leiden tot een substantiŽle daling van het
 aantal ongevallen door rechts afslaande vracht- en bestelauto's. In 1996 vielen 24
  dodelijke slachtoffers onder fietsers, brom- en snorfietsers bij ongevallen met
                 rechtsafslaande vracht- en bestelauto's 


Uit de Gooi en Eemlander van 25 januari

Rijk verdiend miljoenen met nieuwe nummerplaat

"Omdat dit jaar vijf miljoen auto`s worden gekeurd, zal de bulk van het wagen"park al gauw van kenteken plaat veranderen,"

nou dat is dan 5000000 x +/- 80,= 400000000 x 17.5% = fl. 70000000,= aan BTW beuren  wat een schooiers he.

Dan de aanhang wagens en caravans nog, wat is er tegen gele platen met zwarte letters dan zouden onze  oude platen nog ergens goed voor zijn.

--------------------------------------------------------------------------------------------

mailtje aan de Minister:

aan de Minister van Verkeer en Waterstaat
De kentekenplaten voor aanhangwagens en caravans is uitgesteld want als ze zwaarder dan 750 kg krijgen ze een eigen kenteken in 2003

Dat is leuk voor al die mensen die al witte platen hebben gekocht. (ook milieuvervuiling)
en geld verspilling.

Wat is er tegen gele platen met zwarte letters dan zouden onze oude platen nog ergens goed voor zijn (nl euro)stikkertje erop en klaar is kees nog herkenbaar uit welk land ook.

 

lekker kl@gen

Informatie over de nieuwe kentekenplaat  of verkeers wetgeving