http://nederland.klaagt.nl
nederland@klaagt.nl
of  nederland klaagt toevoegen aan favorieten

 

Ergernissen over KPN

 maart 2005

Wellicht heeft u ISDN aangeschaft om bereikbaar te zijn tijdens internetten. Met ADSL kunt u wat dit betreft weer volstaan met een analoge telefoonlijn. Het financiële voordeel is vrij beperkt (ongeveer €7 per maand), en het overstappen brengt vervelende consequenties met zich mee. U heeft andere apparatuur nodig (splitter, modem, telefoonapparatuur), u mist de voordelen van ISDN zoals gratis nummerweergave, wisselgesprek en meerdere telefoonnummers. Daarnaast is het lastig: u zult eerst uw ADSL-aansluiting moeten opzeggen, vervolgens ISDN laten omzetten naar analoog. Ten slotte moet u opnieuw ADSL aanvragen.

 U zat dan soms wel 2 maanden zonder ADSL.  nu is er de oplossing:        ISDN1


de ,,cultuur'' binnen de KPN deugt niet, omdat er niet geluisterd wordt naar de klachten, Maar u zit zonder ADSL.
 KPN is zich er van bewust dat de procesgang rond de overstap complex is, (complex? ) als u reeds over ADSL beschikt zo meldt het bedrijf desgevraagd.


In de beginjaren was ISDN erg populair, omdat het met 64 kbit/s een snelle toegang tot internet mogelijk maakt. Bovendien blijft u bereikbaar. Maar, met de komst van ADSL en kabelinternet is internet breedbandig geworden, veel sneller dus dan ISDN. Bovendien is ISDN niet meer nodig om bereikbaar te blijven: een analoge telefoonlijn volstaat. Menigeen overweegt daarom de stap terug van ISDN naar de analoge telefoonlijn.

Als voornaamste reden wordt het financiële voordeel genoemd, al is het verschil in abonnementskosten tussen ISDN en een analoge aansluiting niet zo groot. Ongeveer €6 kunt u maximaal besparen per maand, vroeger was het verschil veel groter. Het is goed denkbaar, dat dit prijsverschil in de toekomst nóg kleiner wordt. Ook brengt het overstappen vervelende consequenties met zich mee. U heeft weer een ouderwetse telefoon nodig en de ISDN-apparatuur kan de deur uit. U mist de voordelen van ISDN en de gratis diensten zoals nummerweergave, wisselgesprek en extra telefoonnummers.

 
Eigenschap ISDN Analoge telefoonlijn
Abonnement (BelBasis per maand) 26,13 euro 18,16 euro
Nummerweergave Gratis 1,15 euro
Wisselgesprek Gratis 1,15 euro
Totaal 26,13 euro 20,46 euro

Wat de overstap naar een analoge aansluiting wellicht weer wel interessant maakt, is dat u ADSL tegenwoordig mag combineren met een BelBudget abonnement van €9,67 per maand. BelBudget is alleen voor een analoge netlijn beschikbaar en dus niet met ISDN te combineren. Op die manier verdient u de gemaakte kosten wellicht wat sneller terug. Wel zijn uw gesprekskosten bij BelBudget natuurlijk een stuk hoger.

XS4ALL heeft de overstap wat vereenvoudigd en versnelt. Het kan overgang van ISDN naar analoog en de aanvraag van ADSL naast elkaar laten lopen, zodat u niet onnodig lang hoeft te wachten op ADSL. Eerst vraagt u de omzetting aan van ISDN naar een analoge telefoonlijn in de Primafoon of via klantenservice KPN voor vaste telefonie (0900-0244, €0,10 p.m.). Binnen 24 uur na het indienen van uw opdracht aan KPN, vraagt u ADSL aan op de website van XS4ALL. Tijdens de aanvraag kiest u voor ADSL over een gewone analoge telefoonlijn.

Overstappen voor ADSL-gebruiker
Wie ADSL heeft, mag zich nog eens een tweede keer bedenken. De overstap betekent, dat u in de eerste plaats een andere splitter nodig heeft, al is dit niet zo'n grote uitgave. Maar, ADSL over een analoge telefoonlijn vereist ook een andere ADSL-modem, namelijk een Annex A uitvoering. Een extra kostenpost zodoende. Vervelender nog, is de consequentie dat u eerst uw ADSL-aansluiting moet opzeggen. Vervolgens kun u ISDN laten omzetten naar analoog. Ten slotte moet u opnieuw ADSL aanvragen.

Het is niet alleen omslachtig, u zit dan soms ook wel enige tijd zonder ADSL. KPN is zich er van bewust dat de procesgang rond de overstap complex is, als u reeds over ADSL beschikt. zo meldt het bedrijf desgevraagd. Het zoekt naar mogelijkheden om dit voor de klant te vereenvoudigen.

Kosten voor het overstappen
KPN rekent kosten voor het omzetten, momenteel rond €75. U krijgt van KPN een handleiding waarin wordt omschreven wat u moet doen, en er wordt een datum afgesproken. Op die datum moet u een nummer kiezen en vervolgens de stekker uit de muur halen. U mag 1 van uw 4 nummers behouden. Een monteur hoeft er niet aan te pas te komen. Wilt u om welke reden dan ook toch een monteur laten komen, dan betaalt u het voorrij- en uurtarief.

 


 januari 2002

KPN laat klanten vooruit betalen
KPN int het abonnementsgeld van de telefoon- en Mxstream-
aansluiting voortaan  (twee en een halve maand) vooraf.
Veel klanten krijgen daarom een dubbele rekening.
KPN wil vooruit betaald worden, zij trekken een vergelijk met de kranten, tijdschriften,elektriciteit en huur ik ken niemand die zijn of haar huur (twee en een halve maand) vooruit moet betalen  tussen 7 en 12 oktober  krijg ik de rekening voor  abonnementskosten over november en december, nou daar ben ik het niet mee eens.

Voor KPN heeft het vooraf innen van de abonnementen  voordelen, want het levert circa 100 miljoen euro op.

het wordt tijd voor concurrentie zeg uw abonnement op.

Meer concurrentie op de telecommunicatiemarkt zorgt uiteindelijk voor een lagere telefoonrekening, meer diensten en producten en betere service?

. Wettelijk zijn er nauwelijks meer belemmeringen voor snelle ontwikkeling van de telecommarkt. OPTA heeft de taak ervoor te zorgen dat die concurrentie er ook daadwerkelijk tot stand komt. Daarom lijkt het er soms op dat er meer regels zijn gekomen in plaats van minder. Maar dat is tijdelijk. OPTA moet er vooral op letten dat bedrijven die een groot deel van de markt in handen hebben of zelfs een monopolie vormen, nieuwkomers het werk niet onmogelijk maken. Daarnaast is toezicht op de consumententarieven nodig op die delen van de markt waar nog weinig of geen concurrentie is. Daarom heeft OPTA bijvoorbeeld de binnenlandse telefoontarieven van KPN gebonden aan een jaarlijkse prijsdaling.

begrijpt u het nog? ik niet.

OPTA is er uiteindelijk dus om te zorgen voor meer keus en betere service voor de consument. Dat is wel een kwestie van een aantal jaren. Op korte termijn merkt de gemiddelde beller nog niet zo veel van de nieuwe marktsituatie. Wel is al duidelijk dat er sinds de introductie van concurrentie allerlei nieuwe mogelijkheden zijn ontwikkeld door de telecomoperators. En dat zal nog lang zo doorgaan.

KPN voert prijsverhoging Mxstream door

Dinsdag, 8 januari 2002 - KPN Telecom verhoogt per 1 februari de prijzen voor zijn Mxstream-abonnement met 23 procent.

Verder zullen ook de prijzen van modems duurder worden.

Bron:  http://www.webwereld.nl/nav/nb?9705

Het is toch te gek voor woorden. Ik vond de kosten al behoorlijk en heb daarom bij de aanmelding voor MXstream bewust voor zonnet gekozen als provider. Zo bleven de kosten "beperkt" tot "slechts" 90 piek per maand. Frustrerend is nu dat je door de hoge startkosten ook niet zomaar je abonnement opzegt. Het kost allemaal nogal wat. De KPN moet zich heel diep gaan schamen. Zij maken wederom op een vreselijke manier misbruik van hun machtspositie. Schande!

klaag ook bij : KPN   en OPTA

Moeten wij de heer Scheepbouwer  miljoenen Euro`s  Betalen ?

HCC wil juridische actie wegens Mxstream
De vereniging van computergebruikers HCC onderzoekt de
mogelijkheden om de prijsverhoging van Mxstream via de
rechter terug te draaien.
            http://www.webwereld.nl/nav/nb?9737


Tja, erg nobel, maar volgens mij is HCCNET 70% van KPN, hoe gaan ze dit doen?

KPN verwierf in 2000 een aandeel van 70,0% in HCC Net. HCC Net is een op communities gebaseerde ISP met sterke banden in de Nederlandse computerwereld.

lees: http://www.kpn-corporate.com/nl/kpn/index.php?id=1.03.02&taal=nl

 

Er verdwijnen 'op korte termijn' 4.800 arbeidsplaatsen bij KPN.
 
Lijkt me eigen schuld want het blijven ambtenaren,
alles moet lang duren, en als iets goedkoop kan moet het duur, ik laat mijn 0900 nummers via internet blokkeren omdat ik voor een bepaald 0900 nummer waarop drie keer is ingebeld, in 51 seconden fl. 4.50 moet betalen en een ander 0906 nummer Fl. 0.81 voor 20 Seconden, wat wil ik heb ISDN dus 4 nummers blokkeren krijg ik 4 brieven van driekantjes dat het behandeld gaat worden, de volgende dag de bevestiging dat het is uitgevoerd,  honderdvijentwintig gram papier en vijf postzegels van fl. 1,60  en vijf enveloppen nou ze hadden ook 1 e-mailtje kunnen sturen dat is in deze tijd goedkoper en sneller en veiliger.

 

20-9-2001  Postbank vraagt geld voor giropas ook als je hem niet wil hebben

 

 

Heeft u ook klachten mail ze  emailadres nederland@klaagt.nl      

Met dank aan: spreek je moerstaal.nl
M@tsSteA

hier nog een link:

1e-net