http://nederland.klaagt.nl
nederland@klaagt.nl
of  nederland klaagt toevoegen aan favorieten
Fax:  +31 (0)84 717 7049

raar kapsel

Schrijf een bericht in het gastenboek. Bekijk hier mijn gastenboek.

bron


Legitimatie

Met ingang van het nieuwe jaar moeten we ons op straat kunnen legitimeren. Daar is niets op tegen. Maar wat moet die bijstandsmoeder met vier kinderen? Even 140 euro trekken uit een zeer lege zak? Het overgrote deel van de kostprijs van een nieuw legitimatiebewijs bestaat uit belastingheffingen. De overheid had het morele besef moeten hebben om het nieuwe bewijs tegen kostprijs te leveren. De verplichting gaat nu een beetje lijken op afpersing.
       
Alphen a/d Rijn, Frans Wouterse

Als jou legitimatie bewijs wordt gestolen wordt je twee keer bestolen eerst door de dief en dan door de gemeente want die geeft nog eens een boete van   Identiteitskaart    31,-  +  Administratiekosten (bij vermissing)  19,-  = 50 euro

Vervanging versleten rijbewijs

Ook als uw rijbewijs versleten of onleesbaar is kunt u bij de gemeente het eerder genoemde duplicaat rijbewijs aanvragen. Het oude rijbewijs moet u inleveren.

Ik wil een nieuw rijbewijs waar ik mij de volgende tien jaar mee kan legitimeren, maar nee mijn versleten rijbewijs is pas acht jaar oud en ik heb het achtjaar in mijn portomonee, dus krijg ik een rijbewijs voor twee jaar, nou ik heb het laten plastificeren, dan kan het nog twee jaar mee, ik ga toch geen geld in de sloot gooien,

Hans SteA


Boete
        In januari 1999 werd mijn portefeuille door een insluiper op school gestolen. Dankzij een goed signalement kon de dader (een junk) later worden aangehouden bij een insluippoging in een ander openbaar gebouw. Ik was nummer 25 of 26 die benadeeld was. U begrijpt het al: van een kale kip is niet te plukken en ik kon fluiten naar mijn vergoeding voor de kosten die ik moest maken. Maar nu komt het. Ondanks aangifte bij de politie moest ik ook een boete betalen voor het vervangen van mijn paspoort en rijbewijs. En omdat mijn rijbewijs nog een geldigheid van 1 jaar had, moest ik eerst een voorlopig rijbewijs aanvragen en na een jaar nog eens het definitieve nieuwe rijbewijs. Dus twee keer kosten! Het was niet mogelijk om meteen het nieuwe rijbewijs te krijgen.
       

Vierhouten, G. Kruisselbrin

'Verplichte legitimatie absurd'

Gepubliceerd op woensdag 05 januari 2005

WAGENINGEN (ANP) - Verplichte legitimatie voor alle Nederlanders vanaf 14 jaar is absurde schijnveiligheid.
 Het alternatief voor deze zogenaamde veiligheidsmaatregelen is meer geld voor onderwijs, opvoeding en inburgering.

Dat heeft burgemeester A. Pechtold van Wageningen woensdag gezegd.

 

Algemeen LatexBurqa schreef: Identificatieplicht walhalla voor misdadigers en de strop voor iedereen maar vooral voor de individuele bewoner van de Politiestaat der Nederlanden.

Door de invoering van de ID-plicht heeft de overheid een vrijheidsbeperking opgelegd aan iedereen die ouder is dan 13 jaar. Als je alleen (1 persoon) ergens naar toe gaat, moet je je paspoort/idkaart/rijbewijs dus meenemen. Vanaf 1 januari 2005 kan je dus nooit meer alleen naar het strand om te zwemmen (mijn paspoort is gek genoeg niet waterdicht....). Zo zijn er nog meer situaties waarin het haast onmogelijk is om je legitimatiebewijs ALTIJD bij je te hebben.

Tevens wordt door de overheid op deze manier een golf van straatroof gecreeerd: al die bloedhonden weten dat vanaf 1 januari 2005 iedereen z'n (of haar) legitimatiebewijs bij zich draagt. Vervolgens wordt het slachtoffer bestempeld als misdadiger: een bebloed persoon welke zich niet kan legitimeren (boete 50 euro) wordt geweigerd in het ziekenhuis en vervolgens ingesloten tot nader order.

Ja, de overheid heeft er voor gezorgd dat iedereen zich echt weer veilig voelt... Deze regel is volgens mij ook ingesteld om het voor de Politie makkelijk te maken om hun quota van 300 proces-verbalen te behalen. Ja natuulijk, ook tegen zwartrijden en mogelijke terorristische aanvallen.

Wat mij betreft mag de overheid vanaf 1 januari 2005 legitimatiebewijzen zoals de Identificatiekaart en paspoort GRATIS te beschikking stellen. Ik ben namelijk niet van plan om als mijn legitimatiebewijs gestolen is er maar ook iets voor te betalen. De overheid heeft dit geinitieerd, dus de overheid mag betalen.

bron: http://www.politiek.nl/