http://nederland.klaagt.nl
nederland@klaagt.nl
of  nederland klaagt toevoegen aan favorieten

Kabel-tv wordt veel duurder
De televisiekijker moet straks veel meer betalen voor zijn aansluiting op de kabel. Het abonnementsgeld gaat tientallen procenten omhoog tot gemiddeld dertig gulden per maand, zo voorspelt de Vecai.
Het enige alternatief is zenders uit het kabelpakket te schrappen. De brancheorganisatie van tv-kabelbedrijven baseert haar verwachting op een uitspraak van de Opta, de toezichthouder op de telecomsector. Essent Kabelcom, voorheen CasTel, is verplicht de commerciŽle tv zender Muzzik een plaats te geven in het standaardabonnement, zo oordeelde de Opta afgelopen maandag. Ook bepaalde de toezichthouder dat het tv-kabelbedrijf het station hiervoor dient te betalen. De Vecai vreest nu dat tal van andere niet-publieke zenders nu ook gaan eisen te worden opgenomen in het pakket. ďAlle commerciŽle stations zullen rechten aan deze uitspraak ontlenenĒ, voorziet de branchevereniging in een gisteren verspreide verklaring. De kabelexploitanten worden gedwongen de kosten die zij aan tv-zenders kwijt zijn voor de verplichte doorgifte op de consument te verhalen.

de Decoder van de kabelmaatschappijen

Als uw kabel bedrijf (hier is dat casema) overstapt om de commerciŽle zenders achter een decoder te plaatsen is het afgelopen met uw vrijheid om te kijken wat u wilt, de decoder werkt maar een kanaal tegelijk af dus boven naar een ander net kijken is er niet bij of opnemen op uw videorecorder van een ander  kanaal kunt u ook vergeten, ik vind digitale televisie prima voor de mensen die meer willen zien, maar de analoge kanalen (lees alle Nederlandse zenders)   moet je toch gewoon gratis zonder decoder kunnen blijven ontvangen.

Wat dacht u van een filmpje opnemen, video instellen, decoder instellen, (want anders heb je alles voor niks gedaan) en geen ander kanaal kunnen kijken, vraag maar aan mensen met alleen een schotel hebben.

Als de kabelmaatschappij daartoe besluit zeg ik mijn abonnement op ik hoop dat heel Nederland dat doet dan zal het wel over waaien.

Ik koop dan zelf wel een schotel met meer dan honderd kanalen.

Een abonnement op Casema Digitale Televisie kunt u helemaal naar eigen smaak samenstellen.
Voor slechts Ä 7,50 per maand krijgt u een digitale televisieontvanger thuis.
Vervolgens kunt u zich aanvullend abonneren op de door u gewenste zenders.

Protesteer via e-mail CASEMA     A2000

Set-Top box gevolgen.

Ik ben een techneut die zich zorgen maakt over de vrijheid van tv kijken.

http://nederland.klaagt.nl

M@ts S te a

de Gooi en Eemlander  13 oktober 2000          Blunderend UPC probeert het met digitale decoder (SetTop)

de Gooi en Eemlander  13 oktober 2000  2      Garantieplan geen oplossing

Staatssecretaris Van der Ploeg (Media) wil dat alle huishoudens binnen vijf jaar een decoder hebben. Hij gaat met de Consumentenbond en de kabelexploitanten om de tafel zitten om een soepele introductie van het tv-kastje te regelen.

http://www.telegraaf.nl/krant/archief/19991015/teksten/bin.decoder.html