http://nederland.klaagt.nl  

 

26mei 2003

De gevolgen van een eventuele invoering van de uitbreiding van het betaald parkeren in Vlaardingen.

Voorbeeld:

Aan de rand van de parkeerzone (ene kant van de P.K.Drossaartstraat wel betaald, andere kant niet) is absoluut geen sprake van winkelende parkeerders, oftewel invoering van betaald parkeren in deze zone is zinloos.

Veel ouderen krijgen minder/korter/geen bezoek meer bij invoering van betaald parkeren.

Goede openbaar vervoer verbindingen naar het centrum zijn er niet.

Het gehouden onderzoek is gebaseerd op….NIETS!

Het is alles behalve representatief!

Parkeergarages worden niet (zoals de gemeente beweerd) goedkoper, juist duurder!

Situatie 1,5 jaar geleden: F 1,50 per uur.

Situatie nu: Euro 1,30 per uur.

Oftewel een verhoging van 200%!!!!

En dit terwijl de gemeente (volgens de verspreidde nieuwsbrief) al 10 jaar lang wist dat de parkeersituatie veranderd zou moeten worden……….heel doordacht (dus niet).

Winkeliers ervoor laten opdraaien is totaal zinloos.

Deze zullen de parkeerverhogingen doorberekenen aan de consument, hetgeen ook in een representatief gehouden onderzoek zou gebeuren bij de invoering van de kilometerheffing.

Dit levert dus niets anders op dan zinloos geld….dat komt al aardig in de buurt van zinloos geweld.

Opmerking van een krantenbericht van donderdag 22 mei 2003 in Groot Vlaardingen: geciteerd:” niet alle reacties zijn negatief, een inwoner schreef dat hij het hartstikke goed vond, meteen invoeren stond eronder”

Deze persoon heeft waarschijnlijk:

Een inkomen dat “iets” hoger is dan de gemiddelde burger

Geen auto

Geen werk dus geen auto nodig om daarheen te gaan

Betaald het parkeergeld van de inkomsten van zijn wietplantage en is al blij dat er geen politie in zijn plantage komt kijken.

Krijgt een OV-kaart van de zaak

Werkt bij de NS/RET

Is levensmoe.

Heel flauw om 1 slappe reactie tegenover de overweldigende protesten naar voren te halen.

Typisch politiek.

Kortom….parkeergeld betaal je gewoonweg niet voor je lol.

Dit idee is ziek en de onderbouwing van de plannen zijn gebaseerd op N I E T S.

We gaan lekker met de grote plaatsen als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag mee in de hoop meer geld op te strijken. Zoals door meerdere ingezonden briefschrijvers in de lokale kranten van Vlaardingen is onderstreept betreft het hier een lokale melk-koe.

Wat wordt Vlaardingen zwak met een slap en meeloperig beleid.

Als Vlaardinger schaam ik me diep voor dit beleid.

Betalen voor de mobilteit om je werk te doen en bij te dragen aan de economie.

Kan ik niet beter in de bijstand gaan en zwart gaan werken? Dan hou ik er tenminste nog iets aan over……. je zou het bijna gaan doen…

Ga zo door ambtenaren van Vlaardingen!…maak alles lekker kapot, jullie verdienen toch wel met een heerlijk salaris!

Punt.

 

Als allerlaatste wil ik nog mijn dank uitspreken aan de lokale politici.

Bedankt voor het hart onder de riem(?)…dit hebben de burgers echt nodig in deze goede tijden, vooral mede dankzij Balkenende die nog steeds niet doorheeft dat mede na het aangeven van Pim Fortuijn dat er zo verschrikkelijk veel geld verkeerd besteed word. Maar, we melken gewoon lekker de hard werkende mensen uit.

Voor de verkiezingen stonden jullie allemaal in je tentje en vroegen ons om op jullie te stemmen, en nu hebben wij jullie nodig……………WAAR ZIJN JULLIE NU DAN?????????

Maar we zullen aan jullie denken bij de volgende verkiezingen.

De enigste partij waarvan ik een respons heb gehad is van de leefbaren.

Dat is dus ook de enigste partij waar ik mij hard voor zal maken.

Ik zal er dus ook niet om schromen om dit via alle mogelijke media bekend te maken, en vooral bij de nieuwe verkiezingen. Ik verheug mij er nu al op….van mond tot mond en van deur tot deur zal het gaan…..ik zal er persoonlijk voor zorgen dat dit alles via de media of desnoods vanuit eigen beheer elke burger van Vlaardingen zal bereiken zodat men allemaal weet dat de huidige politici (behalve LPF) niet te vertrouwen is.

Getekend door een politiek wantrouwend burger

 

 


Gemeente Vlaardingen

Parkeerbeleid/Verkeerszaken/gemeenteraad

13 mei 2003

Betreft: Nota nieuw parkeerbeleid

Geachte heer, mevrouw,

Op donderdag 8 mei kreeg ik zoals waarschijnlijk iedere burger in de betreffende Vlaardingse gebieden een folder binnen over het aankomende parkeerbeleid.

Met 1 woord kan ik, en waarschijnlijk alle burgers in dit deel van Vlaardingen de plannen om nog meer te gaan betalen ronduit schandalig noemen!

Ongelooflijk dat ons een zoethoudertje met de zogenaamde verlaagde tarieven wordt voorgeschoteld!

Überhaupt dat wij burgers het begrotingstekort weer eens moeten ophoesten door de geplande financiële injectie voor de gemeente Vlaardingen is diep treurend.

Vandaag 40 EURO, volgend jaar 45 EURO, het jaar daarop 50 EURO en we zitten alweer bijna op het streefbedrag van 51 EURO.

Feit is dat op meerdere plaatsen waar parkeervergunningen zijn ingevoerd deze na een jaar al verhoogd zijn met 100%

In dit gedeelte van Vlaardingen is nieteens sprake van een parkeerprobleem door in het centrum parkerende winkelende mensen. Het is sowieso al een structureel probleem.

In dit gedeelte van de P.K.D. (kruispunt tot eind van de straat) zijn nl. 42 woningen en maar 27 parkeerplekken!!

Dit lijkt me niet echt op te lossen met parkeervergunningen.

Daar hoef ik niet zoals bepaalde ambtenaren van de gemeente Vlaardingen hele statistieken en formules op los te laten om dat te zien.

Geregeld vraag ik mijzelf af waarvoor wij eigenlijk belasting betalen?

Van 1/3 van je salaris word al belasting ingehouden, verder hebben we te maken met een verhoging van de pensioenpremie, verhoogde ziekenfondspremies etc. etc.

Van de 2/3 wat er van je salaris nog over is gaan nog eens gemeentelijke belastingen af, rioolbelasting, afvalstoffenheffing, ontroerende zaakbelasting, energieheffingen, voor veel mensen hondenbelasting, wegenbelasting en straks ook nog parkeerbelasting?!

Van het overige deel(tje) van je salaris gaat dan nog eens bij uitgifte daarvan, bijv. boodschappen, recreatie, tanken, reizen etc. accijns, 6-19% af.

Wanneer stopt de belastingdruk, tot hoever zijn de burgers elke keer weer de klos om de resultaten van het slechte overheidsbeleid financieel op te lossen.

Als men in Nederland zo doorgaat met de burgers financieel leeg te zuigen dan stort de economie vandaag of morgen helemaal in.

Mensen hebben minder te besteden, wat weer doorwerkt bij de winkeliers in Vlaardingen en andere steden in Nederland.

Als burger maak ik mij veel zorgen over deze ontwikkelingen en vooral om hoe de gemeente/regering hier mee omgaat.

Hoeveel heeft bijvoorbeeld al het onderzoek naar de geflopte kilometerheffing ons al niet gekost?? Men had met dat geld wel betere dingen kunnen financieren.

Neem nu bijvoorbeeld het aanmoedigen van het parkeren in parkeergarages.

1,5 jaar geleden, net voor de komst van de euro was het parkeren in de parkeergarage in het centrum boven supermarkt Bas v/d Heijden nog F 1,50.

Nu betalen wij 1,30 EUR oftewel 2 maal zo duur.

Dit noem ik niet echt het aanmoedigen van parkeergaragegebruik zoals in de door de gemeente uitgegeven folder word weergegeven.

Zelfde geldt voor de chipper, nog zo’n verschrikkelijk onzinnig idee. Het merendeel van de mensen wil geen chipper gebruiken, echter de overheid en een gedeelte van het bedrijfsleven wel en moedigt dit meer dan aan. Zonder chipper geen parkeerplek.

In het opzicht van de gemeente denkt men hiermee het openbreken van parkeerautomaten te voorkomen, wat men echter vergeet is dat veel mensen, vooral ouderen met hun bankpas staan te ploeteren voor de automaten, vergeten het eruit te halen, of overvallen worden van hun bankpas, maarja, als de gemeente maar hun geld vangt zijn ze al tevreden. Met de komst van de Euro willen de mensen graag zien waar ze hun geld aan uitgeven i.p.v. geld te storten op je chipper en leeg laten lopen in parkeermachines etc.

Waarschijnlijk, als ik op deze brief een antwoord zal krijgen zal het iets zijn in de trend van: meneer doe uw auto dan weg en ga met de bus/tram/trein, maar nee dat gaat niet, want ik werk in Rotterdam en begin om 5.00 uur met werken, en openbaar vervoer rijdt dan nog niet.

Het is dat ik niet genoeg tijd heb en over de financiële middelen beschik om een algehele actie tegen dit soort onzinnig beleid op poten te zetten, anders zou ik de strijd met de ambtenaren die deze plannen hebben verzonnen en willen doordrukken meer dan graag aangaan.

Wel zou ik graag willen weten of wij burgers nog enige inspraak kunnen hebben in deze beslissing (bijv.referendum) of dat deze beslissing hoe dan ook door onze strot geduwd zal worden.

Welke partijen gaan hiermee akkoord en welke zijn tegen? En waarom worden dit soort beslissingen niet in de partij programma’s vermeld voor de verkiezingen??

Al met al vind ik, en waarschijnlijk iedereen behalve mensen die bulken van het geld dit idee waanzin en ronduit schandalig!

Vriendelijke groet van een verontrustte inwoner van Vlaardingen die het wonen in Vlaardingen steeds onaangenamer begint te vinden.

R. van D


 zondag 14 Januari 2001


 

    zondag 14 Januari 2001 16 uur en er wordt niet geschaatst.

 

Bezwaar tegen parkeerverbod aan twee zijde van het Stichts End.
Naar aanleiding van het voorgenomen parkeerverbod aan twee zijden van het Stichts End  van af de Middenweg  tot aan het Hollands End willen wij u er op wijzen dat er van af Stichts End  41 tot  81a slechts zeven openbare parkeerplaatsen zijn.
Voor twee horecabedrijven een kapper en twee winkelpanden 7 parkeerplaatsen.
Voor Restaurant de Scheve Schaats en Café-restaurant het Wapen van Ankeveen zijn dit er al te weinig, van die bezoekers kan je niet verwachten dat ze met het openbaar vervoer komen. (Als dat er was)

Als er in  Restaurant `t Vierde een feestje is en de kerk zit vol dan zijn er echt geen parkeer plaatsen meer.
Nabij de Arnoudvoetlaan  zijn er na de verkoop van de  4 of 5 parkeerplaatsen, bij de glasbak ook geen plekjes meer, daar en nu al mensen van het Stichts End in de Arnoud Voetlaan parkeren omdat deze bewoners hun auto`s soms al niet kwijt kunnen.
In de Arnoud Voetlaan is ook nog een stukje (NP) niet parkeren, ook een plekje weg want daar mag niemand parkeren.(Waar ik de gemeente al eerder op heb gewezen).

Misschien zou de gemeente het parkeerverbod op het Stichts End aan een zijde op willen heffen dan wordt er gelijk minder hard gereden,  en een ruimere parkeerplaats achter in de Arnoudvoetlaan aanleggen, als daar 4 auto`s staan kan je er niet meer keren of je auto wordt aangereden.

Als mensen naar Ankeveen komen doen ze dat met een auto want openbaar vervoer is hier niet. En de burgemeester die zegt nog nooit van een parkeer probleem in Ankeveen gehoord te hebben, moet zich eens beter laten voorlichten want de bekeuringen worden nog steeds uitgeschreven.
H. Schouten.

 

Het is al langer bezig hoor:

vrijdag 19 mei 2000

Burgemeester en Wethouders van s-Graveland,

Naar aanleiding van de voorgenomen grondruil/verkoop aan het Stichts End nabij de Arnoudvoetlaan willen wij u er op wijzen dat er na de verkoop van deze 5 parkeerplaatsen PARKE001.jpg (20926 bytes)   PARKE002.jpg (15408 bytes)

nog slechts zeven openbare parkeerplaatsen overblijven op het Stichts End 
 (hoe zet ik de bevolking op het verkeerde been, luister en huiver)   vanaf nr. 41 (het wapen van Ankeveen)   

tot nr. 79 bij het Frans Fennishof daar en nu al mensen van het Stichts End in de Arnoud Voetlaan parkeren en deze bewoners hun auto`s soms al niet kwijt kunnen.

PARKE005.jpg (19074 bytes)  PARKE006.jpg (19315 bytes)  PARKE007.jpg (16181 bytes)
In de Arnoud Voetlaan is ook nog een stukje (NP) niet parkeren voor een uitrit van het hoekhuis op het Stichts End waar helemaal geen uitrit meer is.
Ook een plekje weg want daar mag eigenlijk niemand parkeren.
Misschien kunt u het parkeerverbod op het Stichts End aan een zijde opheffen dan wordt er gelijk minder hard gereden, en /of een ruimere parkeerplaats achter in de Arnoudvoetlaan aanleggen, als daar 4 auto`s staan kan je er niet meer keren of je auto wordt aangereden.
Voor de bewoners van de Wim de Kwanthof schijnen er al te weinig parkeerplaatsen te zijn.

Met het verplaatsen van de glasbak zijn wij het natuurlijk eens maar de bewoners van de plek waar deze glasbak komt te staan waarschijnlijk niet.
             
Met vriendelijke groet, 

     de bekeurende politieman  

Matias Scholten

Tjonge, justitie toch, in plaats van zoals gewoonlijk uit hun neus te eten, regent het hier in dit gat boetes omdat je wel 1 of meer kilometer te hard rijdt........

Akke Hoekstra <ahoeks@rendo.dekooi.nl>

Algemeen belang is de schaatsers zat.

Klagen tegen parkeerboete vaak effectief

Heeft u ook klachten mail ze  emailadres nederland@klaagt.nl 

hier nog een link: