http://nederland.klaagt.nl
nederland@klaagt.nl
of  nederland klaagt toevoegen aan favorieten

22 februari2009 Reactie op.
 
Verlenging groot rijbewijs dure en moeizame kwestie.

 
Ik ben Willem vrachtwagen chauffeur en ik ben net goed gekeurd voor chauffuer bij een arbo arts voor het BGZ wegvervoer
er staat op de verklaring:  (ondergetekende verklaart dat  bij betrokkene 
Geen lichamelijke of geestelijke beletsels zijn aangetoond welke hem haar ongeschikt maken voor de functie van  chauffeur.)
En na deze keuring gaat hij de handelingen nog een keer doen maar nu om mijn groot rijbewijs te laten verlengen.
Geld wolven als zij maar geld kunnen plukken van de burgers.
Ik zegt dus. Houdt u van leedvermaak,corupsie en oplichterij kom dan werken in de ambtenarij.
 
groeten van willem
 

Wat hebben wij aan Europa te danken.

Verlenging groot rijbewijs dure en moeizame kwestie

door Liesbeth Oelen

ZWOLLE, maandag
       Bezitters van het vrachtwagen- en/of busrijbewijs lopen momenteel tegen een enorme papierwinkel aan als ze hun rijbewijs gaan verlengen.
        Sinds 1 januari van dit jaar moeten de houders van een groot rijbewijs bij het verlengen van hun roze papiertje een medische keuring ondergaan. De chauffeurs moeten over engelengeduld beschikken, het duurt namelijk ruim een maand voordat ze alles voor elkaar hebben.
       Om bij een keuringsarts terecht te kunnen moet eerst voor ruim twintig euro een zogeheten verklaring van geschiktheid en een gemiddeld tien euro kostend uittreksel uit het bevolkingsregister worden opgehaald bij het stadhuis. Daarna moet een afspraak worden gemaakt bij een keuringsarts bij een van de verschillende Arbo- dienstinstanties in ons land. Men moet zelf uitzoeken waar en naar welke keuringsarts men gaat.

Na een bezoek aan de keuringsarts kan meteen 75 euro worden afgerekend. Vervolgens moet de ingevulde medische verklaring worden opgestuurd naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) die het vervolgens moet goedkeuren. Na enkele weken wordt het formulier teruggestuurd en kan de vrachtwagen- of buschauffeur ermee naar de gemeente om het nieuwe rijbewijs aan te vragen. Het duurt gemiddeld een maand voordat de administratieve rompslomp geregeld is en de hele papierwinkel kan worden overhandigd bij de gemeentebalies. Gemiddeld is men in totaal 150 euro kwijt.
       Bij het CBR liet men weten dat de drukte meevalt.

Bron Telegraaf.nl

 

 

----- Original Message -----
From: "Wim " <@gmail.com>
To: <nederland@klaagt.nl>
Sent: Monday, February 12, 2007 12:06 PM
Subject: Keuring bij vernieuwing van mijn rijbewijs

 
Beste mensen,

Afgelopen week werd ik op het stadhuis geconfronteerd met het fenomeen
dat ik mij moet laten keuren, wil ik wederom het recht krijgen voor
C/D/E op mijn rijbewijs.

Absurd was mijn eerste reactie en ik nu ik mij heb laten informeren
over de kosten schieten woorden mij tekort hier iets fatsoenlijks over
te roepen.
Ik moet eerst bij de gemeente een zogenoemde "eigen verklaring"
opvragen (kosten € 19,50) vervolgens kan ik afspraak maken met de ARBO
dienst (kosten € 72,00, exl. bijkomende parkeerkosten en de tijd van
een uur ter plekke wat ik kwijt ben).
Aannemend dat ik goed wordt gekeurd kan ik vervolgens mijn rijbewijs
gaan aanvragen (dit is geloof ik € 40,00).
Ik ben geen beroeps chauffeur dus kan ik de kosten nergens op
verhalen, ik gebruik mijn rijbewijs voor charity doeleinden, ik rij
een tot twee keer jaar.

Hoe is dit mogelijk geworden, betalen we niet reeds voldoende in dit land.

Schande, schande schande... !

"Wim "

**************************************************************************
 

Beste Wim,
 Ik heb het zelfde ben geen beroeps chauffeur het is echt belachelijk (en het is nog maar vijf jaar geldig in plaats van tien jaar ) ook ik laat het maar verlopen, dat zijn al mijn diploma`s trouwens ook al (verlopen dus),  Diploma cafebedrijf, Diplomahandelskennis voor de horeca, Diploma restaurantbedrijf, middenstands diploma, je hoeft het niet meer te halen tegenwoordig (EU)maar je moet het kopen, (ik ook dus)  de dieven. hoe moet ik mijn kinderen wijsmaken dat ze diploma`s moeten halen.
 
groetjes Hans

Verlenging groot rijbewijs is een moeizame kwestie

d

Mijn rijbewijs is een jaar of acht oud, ik wil hem verversen want er beginnen overal scheurtjes in te komen.

dat kan, u krijgt nu een rijbewijs wat tweejaar geldig is voor de prijs van tien jaar,

Dat is stelen !!!      houd de dief     Over jatten gesproken

bezwaar proberen te maken.                                Hoe help je een land naar de kloten?

De regel is zo opgesteld om te bevorderen dat mensen zorgvuldig met hun
rijbewijs omgaan en om fraude te voorkomen.
Bezwaar maken is niet mogelijk.

Met vriendelijke groet,

L v H
Publieksvoorlichting

„Geplastificeerd rijbewijs goed voor bekeuring”

Afgelopen zaterdagavond een bezoekje gebracht aan mijn dochter, die nu anderhalf jaar in Amsterdam woont. Bij een verkeerscontrole werd ik aangehouden op de Dam. Alles was in orde, behalve mijn rijbewijs. Dat is geplastificeerd (het zgn. lamineren) om het in goede staat te houden. Dat doe ik al dertig jaar en nooit werd mij bij eerdere controles verteld dat dit niet was toegestaan. Het bleek goed voor een boete van dertig euro met als enige uitleg dat het ging om „staatseigendom, daar mag niets aan veranderd worden, dat staat in de wet”. Ondertussen negeerden op enkele meters afstand hele hordes voetgangers het rode stoplicht, reden fietsers lachend langs zonder deugdelijke verlichting en negeerde een taxichauffeur een inrijverbod. Maar de politieambtenaar geeft mij, onder het toeziend oog van een viertal collega’s, een bekeuring, omdat mijn rijbewijs in stevig plastic is verpakt. Hoe moet ik mijn dochter dan nog respect voor de politie bijbrengen?
       

Weert, W.L.M. Winkelmolen

Staatseigendom
        De heer Winkelmolen (Tel 9/11) kreeg tot zijn stomme verbazing een bekeuring van €30, omdat hij zijn rijbewijs had gelamineerd en daarmee het staatseigendom had veranderd. Zelf kreeg ik onlangs net zo’n bekeuring, omdat mijn inmiddels zeven jaar oude rijbewijs aan de bovenkant licht was verfrommeld. „Deze wijziging van het rijbewijs maakt het ongeldig”, zo luidde het onverbiddelijke oordeel. Maar laten we ons troosten met de gedachte, dat ons politiekorps in een stad waar openlijke liquidaties, drugsoverlast en diefstallen aan de orde van de dag zijn, in ieder geval weet waar de prioriteiten liggen. Ik voel me in ieder geval een stuk veiliger op straat, nu ik weet dat die schandelijk verfrommelde en gelamineerde rijbewijzen eindelijk eens van de weg worden gehaald.                                                        Amsterdam, Jan Poortier


Nieuw Melkkoetje van die trut van Peis

Met ingang van 1 januari 2005 is het Reglement rijbewijzen gewijzigd en dient u , als u in het bezit bent van een rijbewijs met de categorie(ën) C, D, CE en/of DE, voordat uw rijbewijs vernieuwd kan worden, eerst gekeurd te worden door een Arbo-arts.  De hiervoor benodigde papieren, een zgn. Eigen Verklaring (kosten € 19,--) en een uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie haalt u bij afdeling Burgerzaken. 
De voorzijde van deze Eigen Verklaring vult u zelf in, waarna u een afspraak maakt met een arts van de Arbo-dienst. De arts verricht een medische keuring en vult de medische gegevens in. Deze volledig ingevulde verklaring met het uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie stuurt u vervolgens op naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR),  Na enige tijd ontvangt u van het CBR een verklaring van geschiktheid. Met deze verklaring kunt u uw rijbewijs bij afdeling burgerzaken laten vernieuwen. 

Wat een tuig he !! 

ROTTERDAM - Veel rijscholen geven autorijles aan 17-jarigen. Het Algemeen Dagblad publiceerde zaterdag een eigen onderzoek waaruit blijkt dat bijna eenderde van de rijscholen les geeft aan minderjarige jongeren. De krant hield een steekproef onder veertig bedrijven. Jongeren van 17 jaar mogen nog niet achter het stuur zitten.

Het AD belde rijscholen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Assen en Breda. Twaalf rijschoolhouders zeiden bereid te zijn minderjarige jongeren rijles te geven. Volgens de krant gaan vooral bedrijven in de grote steden in de fout. Het zijn vaak eenmanszaken die melden dat de leerling alvast kan beginnen met lessen terwijl hij of zij nog geen 18 jaar is. Zes maanden vantevoren zou prima zijn.

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zegt het niet te tolereren dat rijscholen 17-jarigen achter het stuur laten plaatsnemen. Ook de brancheorganisaties Bovag en FAM kondigen aan leden te royeren die minderjarigen les geven. Nederland telt circa 5000 rijscholen.

Reglement Rijbewijzen

Artikel 6.

De in artikel 110b, eerste lid, onderdeel b, van de wet vervatte eis dat degene aan wie rijonderricht wordt gegeven, de leeftijd van achttien jaren dient te hebben bereikt, geldt niet voor zover:

a. degene aan wie rijonderricht wordt gegeven, een opleiding volgt tot beroepschauffeur in het goederenvervoer over de weg,

b. de opleiding plaatsvindt in het kader van het leerlingstelsel, bedoeld in de Wet op het cursorisch beroepsonderwijs en

c. degene aan wie rijonderricht wordt gegeven, de leeftijd van zeventien jaren heeft bereikt.

Bovag en FAM kondigen aan leden te royeren,   

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zegt het niet te tolereren dat rijscholen 17-jarigen achter het stuur laten

zijn ze nu zo dom of kennen zij de wet niet ,

dom dom dom


De kilometerheffing
is van de baan. ... 30 mei 2002,  2 november 2003 Kilometerheffing is  niet van de baan. 

Minister Donner van Justitie heeft een nieuwe tip voor mensen die getuige zijn van geweld: de dader afleiden of afschrikken. (Beetje te veel Swiebertje gekeken misschien?)

Verkoop van nederwiet alleen aan Nederlanders met een paspoort, (Donner)

Lever u eigen volk uit  (Donner)

Een meerderheid van de Tweede Kamer eist dat het kabinet meer geld beschikbaar stelt voor de begeleiding van ex-gevangenen.  (natuurlijk)

Het mes gaat in de medicijnprijzen. Minister Hoogervorst gaat artsen en apothekers dwingen alleen nog de goedkoopste medicijnen te verstrekken. 

De organisatoren van grote evenementen moeten ambulances en brandweer betalen als het mis gaat. Dat wil minister Remkes van Binnenlandse Zaken.

De crèche dreigt voor veel mensen nog duurder te worden. De overheid laat ouders van wie de werkgevers geen cent bijdragen aan de opvang in de toekomst zelf opdraaien voor alle kosten.

Justitie laat vandaag de vier mannen die vorige week zijn opgepakt op verdenking van het beramen van een bomaanslag, vrij.  (kost ook nix)

Minister Van der Hoeven van Onderwijs accepteert het bestaan van de zwarte scholen. Zij vindt het geen taak van de overheid om etnische segregatie tegen te gaan. 
afgelopen week in de Tweede Kamer stelde ze zich wel zorgen te maken omtrent de vervrouwelijking  ( in de politiek?)
en wil ze ook af van de basisvorming in het voortgezet onderwijs.  (heeft ook niks gekost)

Hef belasting op kerstpakken dan worden er te minste minder verkocht daardoor verliest een derde van de 3000 mensen die nu werkzaam zijn in de feestpakkettensector hun baan,

Duizenden kerstpakketten zijn er inmiddels besteld door ministeries en gemeenten. Zo plaatste het ministerie van Verkeer en Waterstaat een order voor maar liefst 15.000 stuks. Ook de marine pakt fors uit voor hun personeel, evenals de Amsterdamse politie en het korps Haaglanden. Een flink aantal gemeenten heeft eveneens kerstpakketten aangeschaft voor hun ambtenaren.  (dat maakt niet uit dat betalen de burgers) gewoon de belasting omhoog.

Dat wou ik ff kwijt