http://nederland.klaagt.nl
nederland@klaagt.nl
of  nederland klaagt toevoegen aan favorieten

 

Wat een kontlikkers in den haag hier laten ze mensen vrij met kilo`s heroïne

 

9 jan 2002             Zwolse dj en medeverdachte uitgeleverd   
 
RIJSWIJK - De Zwolse diskjockey R.K. en medeverdachte S. van der P., worden volgende week vrijdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat hebben de raadslieden van de twee te horen gekregen. In de VS worden ze verdacht betrokken te zijn bij de smokkel van honderdduizenden XTC-pillen naar New York.

 

De rechtbank in Den Haag gaf vorige week groen licht voor overdragen van de man uit Zwolle en Van der P. Volgens de advocate van K., I. Weski, zijn er echter niet voldoende garanties dat haar cliënt zijn straf in Nederland mag uitzitten en dat de straf naar Nederlandse maatstaven wordt omgezet.

Door de uitlevering volgende week, kunnen de verdachten hun spoedappèl tegen de beslissing van de rechtbank niet afwachten. Zo'n procedure heeft geen opschortende werking.

De raadslieden van de twee mannen hadden minister Korthals van Justitie nog wel om uitstel van de uitlevering gevraagd. De bewindsman wil de overdracht van de mannen aan de VS echter niet langer meer uitstellen.

Met de uitspraak van de rechtbank was de laatste juridische drempel voor het uitleveren opgeruimd. Eerder had de Hoge Raad al ingestemd en had Korthals al toestemming gegeven om de twee over te dragen aan de Amerikaanse autoriteiten.

© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden. e-mail: redactie@telegraaf.nl

 

 

 

Index

Heeft u ook klachten mail ze  emailadres nederland@klaagt.nl      

Met dank aan: spreek je moerstaal.nl