http://nederland.klaagt.nl
nederland@klaagt.nl
of  nederland klaagt toevoegen aan favorieten

uit de Telegraaf van Vrijdag 16 Juni (pag07)

WK-tax                    

’Leuker kunnen we het niet maken, wel belachelijker!’


       Wat mij betreft is dt het nieuwe motto van de Belastingdienst!
       Wat is er aan de hand, in blauwe-enveloppen-land? Nou, ze hebben besloten om zich in het Oranjefeest te mengen. Maar ze haken niet, met oranje feestneuzen op hun snuit en rolfluiten in hun giechel, aan in de polonaise. De verenigde poenplukkers gaan kriskras door het land de winnaars van onderlinge WKpooltjes opsnorren, om ze een belastingaanslag in de knuisten te frommelen.
       Iedere geluksvogel die op z’n werk of in de kroeg de pot heeft gewonnen door de uitslag van een WK-wedstrijd juist te voorspellen, mag de helft van die paar gewonnen tientjes ook meteen weer uit z’n oranje broek hoesten! Over een WKater gesproken….
       Ik moet u eerlijk zeggen, dat ik langzaam maar zeker het gevoel krijg dat ons landje momenteel bestuurd wordt door de redactie van Bananasplit! Want welke ’flap’drol haalt ’t in vredesnaam in zijn holle harses om eerlijke burgers, die toch al zo veel belastingballen uit hun beurs blazen, k nog eens hun Oranjefeestje te bederven met een WK-tax op onschuldige voetbalpooltjes….?!
       Die belastingsnuiters hebben geen Oranjekoorts, maar graaigriep! Bah! Daarvan gaan de manen van je leeuwenpak toch overeind staan?! Nou, n bokaal kan ons land in elk geval niet meer ontgaan: onze staatsgieren winnen de Dagobert Duck Cup!
       Maar waar ik mij pas cht zorgen over maak, is dat die misselijke muntenmaniakken ons al mnden bestoken met onderbroekenlollige tv-reclames, waarvan je tenen werkelijk uit de kom krullen. Daarom vrees ik met groten vreze, dat die doortrapte duitendieven straks k hun kolderieke klopjacht op de pooltjestientjes weer ’lollig’ willen brengen.

 

 Ik voorspel dat die centenschrapers straks in een oranje leeuwenpak bij de poolwinnaars aanbellen. „Goedemorgen, de Belastingdienst! We komen even het leeuwendeel opeisen, haha!”
       Of dat ze in een compleet keeperstenue op de stoep stuiteren, met de schijtlollige slogan: „Hallo, mogen we even vangen?”
       Om te voorkomen dat die blauwe bedriegers van de belasting ons onze nationale WK-hobby afpakken, heb ik gisteravond eens flink mijn hersens laten wiebelen. Ik heb een passende oplossing verzonnen om de geldgrabbelaars op andere gedachten te brengen!
       Vanavond nog hijs ik hun ’hoofdinspecteur pooltjesplukken’ in een betonnen zwembroek, en kieper ik hem, heel lollig, bij mij achter in… de poel.
       Pas als-ie daar op de bodem belastingblauw aanloopt, takel ik hem weer omhoog. Wedden dat hij die idiote WK-taxactie direct afblaast? Laten we een pooltje maken…